Альтернатива Антонівському мосту: окупанти ліплять переправу з барж

11:29, 22.08.2022
Альтернатива Антонівському мосту: окупанти ліплять переправу з барж

Антонівський міст непридатний до використання.

Поблизу Антонівського моста у Херсоні російські загарбники облаштовують переправу з барж.

 

Як інформує УМ, про це 22 серпня депутат Херсонської облради Сергій Хлань повідомив у Фейсбуці.

 

«Цікаво, що то за інженерна споруда, яку окупанти лаштують на заміну Антонівського мосту. Стягують баржі по Дніпру, щось монтують. А офіційне відкриття буде? Ну, щоб з феєрверком. Від ЗСУ», - написав він.

 

У коментарі Апостроф TV Хлань зазначив, що загарбники стягують баржі по Дніпру і «щось монтують» з них – вони це роблять просто під Антонівським мостом. Він припускає, що, можливо, баржі фіксують до опор мосту, але треба розуміти, що внизу Дніпра потужна течія і пересування таким чином по цій споруді, яку вони монтують, можливе лише для пішоходів, але не для техніки, навіть автомобільної.

 

Також депутат облради сказав, що і навести повноцінну понтонну переправу в цьому місці неможливо – саме через течію. Тому ворог переправляє техніку на частинах понтону, які використовує як плоти, котрі пересувають за допомогою потужних катерів по боках – за такої логістики потрібно більш як дві години, щоб перепливати з одного берега на інший. «Переправлення у такому режимі техніки не забезпечує необхідних потреб на правобережжі… адже щоденно ЗСУ знищують тилові запаси ворога», - сказав Хлань.

 

Він підкреслив, що загарбникам треба поповнювати все — в тому числі й запаси продовольства для сконцентрованої великої кількості живої сили. Тому тактично ворог знаходиться у поганій ситуації на правому березі Дніпра. На думку депутата, оскільки ворог у пастці, саме тому він шукає шляхи відходу і думає, як забезпечити відхід з Херсона.

 

Нагадаємо, що після чергового удару ЗСУ по Антонівському мосту з Херсона почали вивозити родини військових рф, що перебували у місті.

 

Депутат Херсонської облради Сергій Хлань назвав безперспективними плани загарбників знайти альтернативу пошкодженому Антонівському мосту.

 

Антонівський міст з'єднує Херсон із лівобережжям Дніпра, відкритий 1985 року.

 

Як повідомляла УМ, Антонівський міст - лише початок: наступним кроком стане знищення залізничної переправи.