Мер Костянтинівки Азаров підозрюється у привласненні коштів на тероборону

20:14, 20.08.2022
Мер Костянтинівки Азаров підозрюється у привласненні коштів на тероборону

Мер Костянтиновки розікрав бюджетні кошти та залишив місто без оборони

Міський голова Костянтинівки в Донецькій області Олег Азаров незаконно заволодів коштами, що були призначені на потреби територіальної оборони міста. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомили в Офісі генерального прокурора.
 
Зазначається, що мер провалив підготовку Тероборони міста. Йому, а також керівнику місцевого комунального підприємства інкримінують заволодіння чужим майном і службове підроблення.
 
«Слідство встановило, що на початку квітня 2022-го мер міста, наближеного до районів активних бойових дій, разом з керівником місцевого комунального підприємства, не здійснивши жодних будівельних робіт із влаштування захисних об’єктів міста, заволоділи бюджетними коштами міськради у сумі понад 363 тис грн. Підозрювані розпорядились ними на власний розсуд», - наголошується в повідомленні. 
 
 
Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Підозрюваним загрожує позбавленням волі від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
До слова, у жовтні 2020-го переміг на виборах і став міським головою Костянтинівки Олег Азаров. Костянтинівку наразі контролюють Збройні сили України. 
 
Як повідомляла УМ,  перед судом за співпрацю з представниками фсб росії постане експомічник чинного народного депутата України.