Рашисти вербують на війну в Україну бажаючих з Центральної Азії

10:43, 17.08.2022
Рашисти вербують на війну в Україну бажаючих з Центральної Азії

росія збирає ледь не по всьому світу "добровольців" на війну в Україні. (Фото: Телеграм Головне управління розвідки МО України)

У російській федерації керівництво намагається за рахунок громадян країн Центральної Азії формувати резерв окупаційних військ на території України.

 

Як інформує УМ, про це 17 серпня зазначають у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України в Телеграм..

 

Через брак охочих воювати, окупанти намагаються залучити в армію громадян країн Центральної Азії…

 

Першість в цьому питанні займає московський регіон – для формування нових армійських підрозділів місцеве керівництво дало вказівку співробітникам військових комісаріатів та відділів поліції "проводити агітаційні заходи" з громадянами Узбекистану, Таджикистану та Киргизстану", - повідомило ГУР.

 

За даними ГУР, окрім фінансового стимулу тим, хто погодився підписати контракт і виїхати воювати в Україну, пропонують набути російське громадянство.

 

Окрім цього, у Чечні продовжують формувати та готувати чотири батальйони для відправлення на війну в Україну.

 

"Значну частину "добровольців" у сформованих батальйонах складають викрадені чеченськими силовиками місцеві молоді чоловіки, здебільшого із сільської місцевості. Під загрозою кримінального переслідування за сфабрикованими звинуваченнями або під тортурами, їх змушують підписувати контракти для участі у війні в Україні", - поінформувало ГУР Міноборони.

 

Як повідомляла УМ,  росія може використати колишніх афганських командос на війні в Україні.