Шольц не проти використання зброї ФРН для деокупації Криму

15:17, 16.08.2022
Шольц не проти використання зброї ФРН для деокупації Криму

Німеччина продовжує підтримувати Україну зброєю для захисту територіальної цілісності та суверенітету

Канцлер ФРН Олаф Шольц не виступає проти використання українськими військовими зброї, надано Німеччиною, для визволення тимчасово окупованого Криму
 
Як інформує Україна молода, про це він повідомив на пресконференції у Стокгольмі.
 
«Німеччина підтримує Україну зброєю, яка передається для захисту територіальної цілісності та суверенітету»,— так він відповів на запитання, чи можуть Збройні Сили України використати для повернення Криму зброю від Німеччини.
 
Шольц зазначив, що для України та Європи «настали темні часи», проте висловив упевненість у тому, що Європа зможе «разом подолати проблеми, посилити свій суверенітет, втративши енергозалежність від Росії».
 
9 серпня 2022 року в Криму пролунали вибухи у районі авіабази окупантів у Новофедорівці. Генштаб повідомив, що РФ втратила дев'ять літаків. Україна офіційно не взяла на себе відповідальність за удар.
 
13 серпня на Банковій заявили, що війна Росії проти України розпочалася з окупації Криму – і закінчиться після його деокупації.
 
15 серпня президент Зеленський створив та очолив Консультативну раду з деокупації Криму.
 
16 серпня близько 06:00 ранку в Джанкойському районі тимчасово окупованого Криму розпочалася пожежа на складі боєприпасів ворога.
 
Як повідомляла УМ, канцлер Німеччини Олаф Шольц зазначив, що Німеччина постачає Україні таке озброєння, якого немає навіть у Бундесвері.
 
Також Німеччина надає можливість українським військовим проходити навчання, щоб набути навичок, необхідних для використання новітнього озброєння.