Сенатор з Австралії Девід Ван поспілкувався з львівськими десантниками

16:39, 15.08.2022
Сенатор з Австралії Девід Ван поспілкувався з львівськими десантниками

Австралійський сенатор Девід Ван під час інспектування роботи бронемашин Bushmaster українськими десантниками

Австралійський сенатор Девід Ван відвідав один з підрозділів 80-ї окремої десантно-штурмової бригади  і пообіцяв десантникам ще більше зброї. Також він проінспектував роботу бронемашин “Bushmaster”, які Австралія надала ЗСУ ще в березні.
 
Як інформує Україна молода, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба 80-ї ОДШБр.
 
«Сенатор Австралійського парламенту Девід Ван відвідав розташування одного з підрозділів 80-ї окремої десантно-штурмової бригади в районах виконання завдань, поспілкувався з командуванням та перевірив роботу австралійських бронемашин «Bushmaster», які надійшли до підрозділів ДШВ ЗС України в рамках міжнародної технічної допомоги», - йдеться у повідомленні.
 
Під час спілкування з українськими десантниками, Девід Ван зазначив, що він задоволений, як українці використовують «Bushmaster».
 
«Швидка висадка-посадка, дуже маневрені. Захищають життя людей, закривають багато питань під час бойових дій. Ви власне використовуєте їх так, як і наша армія», – підкреслив Девід Ван.
 
 
Командир 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України полковник Ігор Скибюк повідомив, що у даної машини хороший захист, вона має ефективний протимінний захист та хороші якості прохідності по пересічній місцевості.
 
«Між нашими країнами тисячі миль, але ми поділяємо однакові цінності – свобода, мир, достойне життя людини без необхідності слухати чиїхось вказівок та повітряних сирен. У 2022 році такого не має відбуватись! Всі мають зрозуміти – ми говоримо про порятунок світу від диктатури», – підсумував австралійський сенатор.
 
 
Під час спілкування з десантниками сенатор Австралійського парламенту Девід Ван пообіцяв більше озброєння і військової техніки, більше дипломатичної підтримки Україні.
 
Як відомо, Австралія передала Україні 20 бронетранспортерів «Bushmaster» ціною близько $38 млн.
 
Як повідомляла УМ, Президент Володимир Зеленський 31 березня звернувся до парламенту Австралії з промовою і попросив бронетранспортери «Bushmaster». Наступного ранку прем'єр-міністр Скотт Моррісон підтвердив готовність їх надати. За українським часом все сталося за один день.