Польща працює над концепцією відмови росіянам у видачі віз

17:03, 14.08.2022
Польща працює над концепцією відмови росіянам у видачі віз

У Польщі у не хочуть приймати громадян росіії.

У Польщі розробляють концепцією, яка дозволить відмовляти росіянам у видачі віз.

 

Як інформує УМ, про це заявив заступник міністра закордонних справ Пьотр Вавжик, передає «Польське радіо».

 

За його словами, Польща виступає за подальший санкційний тиск на росію з боку ЄС, зокрема за призупинення візового режиму для громадян рф, однак великі члени ЄС виступають проти.

 

«Великі країни-члени, включно з Німеччиною, Францією та Нідерландами, виступають проти цього. У звʼязку з тим, що неможливо подолати опір цих країн щодо призупинення дії угоди про спрощення візового руху для громадян російської федерації, Польща працює над новим рішенням», — заявив Вавжик.

 

Він додав, що польська дипломатія вже кілька тижнів веде переговори на цю тему з деякими країнами-членами, і зазначив, що Литва, Латвія, Естонія, Чехія та Словаччина мають подібний погляд на це питання. Рішення щодо заборони видачі віз очікується в найближчі тижні. Міністри закордонних справ Європейського Союзу обговорять можливі візові обмеження для громадян росії в кінці серпня.

 

Польща вже кілька місяців не видає туристичні візи громадянам рф. У серпні видачу віз росіянам припинила Латвія. Чехія не видає росіянам візи та тимчасовий дозвіл на проживання до кінця березня 2023 року. 11 серпня Естонія закрила кордон для росіян.

 

У низці країн Євросоюзу триває дискусія щодо можливості заборонити видавати візи громадянам Росії. З такою ініціативою вже виступили Естонія, Латвія, Литва та Фінляндія.

 

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що йому «важко прийняти» ідею про скасування видачі шенгенських віз громадянам росії.

 

Як повідомляла УМ, в Латвії планують обмежити використання російської мови.