На полігонах Великої Британії пройшли навчання 2400 українських військових

17:28, 11.08.2022
На полігонах Великої Британії пройшли навчання 2400 українських військових

Українські військові під час навчання у Британії

Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Збройних сил України Олексій Громов повідомив, що на полігонах Великої Британії вже завершили навчання 2400 українських військовослужбовців, ще 5000 військових планують відправити на таку підготовку.
 
Як інформує Україна молода, про це він повідомив на брифінгу.
 
«Згідно з досягнутими домовленостями між Великою Британією та Україною, триває підготовка наших військовослужбовців на полігонах туманного Альбіону. На сьогодні вже підготовлено 2400 військовослужбовців першої черги, триває підготовка ще 2400 військовослужбовців, а також заплановано відправити на навчання ще майже 5000 військовослужбовців»,- сказав він.
 
Громов наголосив, що перші українські військовослужбовці, які пройшли відповідне навчання, успішно виконують бойові завдання у складі бригад Збройних сил України.
 
Також він повідомив, що за попередніми даними Генштабу ЗСУ, до 13 тисяч діючих і колишніх військовослужбовців та ОМОНівців Білорусі підписали згоду на участь у війні проти України.
 
«Росія продовжує втягувати Білорусь у повномасштабну війну проти України. За попередніми даними, до 13 тисяч осіб з числа діючих і колишніх військовослужбовців підрозділів білоруських сил спеціальних операцій, а також ОМОНа підписали згоду на участь у війні проти України.
 
Основний мотив – матеріально-фінансовий. Ніякої ідеологічної складової в діях окупаційних військ немає. Ніхто не вірить ні в яку денацифікацію, в захист прав російськомовного населення та інше. Страх і гроші – це основні чинники російської військової присутності»,— зазначив він. 
 
Громов також заявив про можливі провокації перед Днем Незалежності України на полігонах Білорусі з жертвами серед іноземців з метою звинуватити в них Україну.
 
Як повідомляла УМ, у Британії вчать українських моряків керувати кораблями протимінної боротьби.