Крадене зерно з України перевозять 87 суден – Осташ

17:22, 10.08.2022
Крадене зерно з України перевозять 87 суден – Осташ

Їсти хочеться всім: 87 суден стали на злочииний шлях перевозячи крадене українське зерно. (Фото з відкритих джерел)

На Близький Схід українське зерно, яке росіяни викрали з окупованих територій, перевозять за допомогою 87 суден-зерновозів. Цей процес контролюють російські військові.

 

Як інформує УМ, про це 10 серпня на брифінгу заявив посол України в Лівані Ігор Осташ.

 

«Працює злочинна система, яка постійно перевозить крадене зерно з України. Це може бути через Туреччину, це може бути напряму до Сирії, це може бути до інших країн Близького Сходу.

 

 Але це така злочинна оборудка, в якій беруть участь, звичайно, росіяни, окупаційні війська рф в Україні. Звичайно, сирійські, російські переважно судна і не тільки», — заявив він.

 

Посол також зазначив, що заборона на розвантаження в Лівані сирійського судна Laodecia, яке везло вкрадені українські борошно та ячмінь, є великою перемогою для України.

 

«Я хотів би особливо підкреслити, що це не Ліван, не держава, замовляла ці борошно і ячмінь, це було замовлення бізнесових структур», — додав Осташ.

 

У кінці липня в ліванському порту у Триполі затримали судно Laodecia, яке під сирійським прапором вивозило з Криму український ячмінь, викрадений в Запорізькій та Херсонській областях. 31 липня суд заарештував судно.

 

Як повідомляла УМ, У Міністерстві закордонних справ України розчаровані рішенням ліванського суду зняти арешт із судна Laodecia, яке перевозило вкрадене в Україні зерно.