Після обстрілу Уманщини помер один із поранених

15:31, 09.08.2022
Після обстрілу Уманщини помер один із поранених

Наслідки падіння уламків збитої ракети в Умані

В Умані, після  обстрілу рашистами, помер один із поранених чоловіків.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець у Фейсбуці. 
 
«На жаль, у лікарні помер один із постраждалих через ракетну атаку на Уманщину. Лікарі робили все можливе. Але врятувати його не вдалося – отримані травми виявились несумісні з життям. Співчуття рідним і близьким. Стан іншого потерпілого нині середньої тяжкості, але стабільний», – говорить Ігор Табурець.
 
За його словами, під час чергового обстрілу окупантами над Уманщиною летіла крилата ракета класу «Калібр», її збили наші військові, але уламками було  знищено приміщення деревообробного підприємства площею приблизно 300 квадратних метрів та кілька автомобілів й іншої техніки. Тоді ж тяжкі поранення отримали двоє людей, які перебували на об’єкті.
 
До речі, як повідомляє Міністерство закордонних справ Ізраїлю, Єврейський новий рік у вересні цього року в Умані не відбудеться. Водночас посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук закликав хасидів не відвідувати цього року могилу цадика Нахмана, бо існує загроза їх життю.
 
На цьому наголошує і голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець, оскільки область не може гарантувати безпеку перебування паломників  в Умані.
 
Як повідомляла УМ, Україна офіційно попереджає, що не прийматиме цього року прочан-хасидів в Умані на свято Рош-га-Шана. Причина: неможливість гарантувати безпеку в умовах розв'язаної росією війни.