На Запоріжжі гауляйтер оголосив старт підготовки до «референдуму»

15:12, 08.08.2022
На Запоріжжі гауляйтер оголосив старт підготовки до «референдуму»

Зрадник Євген Балицький вирішив, що росія на Запоріжжі буде вічно. (Фото: скріншот з відео Телеграм "РИА "Новости")

Колаборант і так званий голова тимчасової адміністрації Запорізької області Євген Балицький заявив, що підписав розпорядження про початок підготовки до "референдуму" щодо "приєднання" до Росії, хоча не сказав, коли це має відбутись.

 

Як інформує УМ, про це 8 серпня повідомило російське пропагандистське інформагентство "РИА "Новости" у Телеграм.

 

«Я підписую розпорядження Центральної виборчої комісії… про початок та підготовку проведення референдуму щодо возз'єднання Запорізької області з Російською Федерацією», - пафосно заявив Балицький на форуме "Мы вместе с Россией".

 

При цьому гауляйтер не сказав жодного слова, коли колаборанти збираються проводити разом з Кремлем подібні незаконні заходи.

 

Нагадаємо, що в липні Балицький заявляв, що маріонеткова влада хоче провести так званий "референдум про входження до складу Російської Федерації" на початку осені.

 

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков зробив вигляд, що не Росія збирається проводити псевдо "референдуми" на окупованих територіях Запоріжжя та Херсонщини, а місцеве населення.

 

Росіяни проводили у липні опитування на окупованих територіях Херсонської і Запорізької областей щодо приєднання до Росії і підтримка цієї ідеї склала всього 30%. Наразі старання російських пропагандистів не приносить результатів і підтримка Росії на окупованих територіях мала.

 

7 серпня президент Володимир Зеленський заявив, що у разі проведення псевдореферендумів на окупованих територіях півдня України Росія закриє будь-яку можливість переговорів з нашою державою.

 

Як повідомляла УМ, російські загарбники змушують українців на тимчасово захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей змінювати документи і переходити на російське законодавство.