Річниця агресії рф проти Грузії: МЗС України вимагає деокупації

11:42, 07.08.2022
Річниця агресії рф проти Грузії: МЗС України вимагає деокупації

П'ятиденна війна у Грузії фактично не була належним чином засуджена світовим співтовариством.

Російські воєнні злочинці мусять нести найсуворішу відповідальність, а російська федерація має деокупувати частини територій Грузії та України.

 

Як інформує УМ, про це 7 серпня йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України до 14-х роковин збройної агресії росії проти Грузії.

 

«7 серпня виповнюється чотирнадцять років з початку збройної агресії рф проти Грузії. Через майже півтори декади росія продовжує свою загарбницьку політику проти Грузії, утримує під окупацією Абхазію та Цхінвальський регіон/Південну Осетію, грубо порушуючи права людини на цих грузинських територіях», - ідеться у заяві.

 

Україна рішуче підтримує суверенітет і територіальну цілісність Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів.

 

У МЗС України зауважили, що, не отримавши належної реакції світового співтовариства на агресію проти Грузії, у 2014 році росія продовжила загарбницькі дії в Україні - окупувала Крим та частину Донецької та Луганської областей, а 24 лютого 2022 року розпочала повномасштабну війну проти України.

 

У зовнішньополітичному відомстві переконані, що зупинити агресивну політику рф можливо завдяки спільним зусиллям міжнародної спільноти, чіткому дотриманню санкційних режимів проти росії та всебічній підтримці країн, проти яких Москва здійснює агресію.

 

«росія має деокупувати частини територій Грузії та України, а російські воєнні злочинці понести найсуворішу відповідальність», - сказано в заяві.

 

Нагадаємощо Міністерство закордонних справ України рішуче засудило проведення росією так званих «президентських виборів» на окупованій території Цхінвальського регіону/Південної Осетії в Грузії 10 квітня.

 

Як повыдомляла УМ, Дмитро Медведєв, заступник голови Ради безпеки країни-агресора поміркував про відновлення кордонів Росії, заявивши, що Грузія має бути повністю окупована, бо вона "раніше не існувала".