Російські агресори знову поливали вогнем Дніпропетровщину та Сумщину

09:57, 06.08.2022
Російські агресори знову поливали вогнем Дніпропетровщину та Сумщину

Рашисти гатять по житловим кварталам, руйнуючи будинки цивільного населення

Вночі ворог накрив вогнем два райони Дніпропетровщини – Нікопольський та Криворізький. По Нікополю окупанти випустили близько 20 реактивних ракет.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко у своєму Telegram-каналі.
 
Зокрема, після обстрілу Нікополя троє людей отримали поранення.
 
«Ніч знову видалася неспокійною... Після опівночі російська армія обстріляла з «Градів» Нікопольський район, зі ствольної артилерії - Криворізький. Як завжди, ударили по житлових кварталах - по людях, які у цей час спали. У Нікополі 20 прильотів реактивних снарядів. Троє містян поранені. Один з них - 58-річний чоловік - у лікарні»,- написав Резніченко. 
 
 
У місті пошкоджено 11 п’ятиповерхівок, до 40 приватних будинків, дитячий садок та будинок дитячої творчості. Виведено з ладу газовід, водовід та електромережу.
 
Кілька тисяч людей залишились без світла. На місцях працюють аварійні бригади.
 
 
 
У Криворізькому районі ворог ударив по Зеленодольській громаді. У Мар’янському перебита лінія електропередачі. Без світла залишилась частина села. Попередньо, люди не постраждали.
 
 
У інших районах області на цю хвилину спокійно.
 
Цієї ночі рашисти п'ять разів обстріляли Сумську область, зафіксовано понад 60 прильотів. Ворог відкривав артилерійський вогонь по територіях Середино-Будської, Есманської та Глухівської громад.
 
Про це у Facebook повідомив голова обласної військової адміністрації (ОВА) Дмитро Живицький.
 
«Під час обстрілів Шосткинського району росіяни влучили у будинок мирних жителів. Поранений 52-річний чоловік, наразі в лікарні, – написав керівник ОВА. – Пошкоджена також електромережа – 71 домогосподарство району залишилося без світла… Кількість пошкоджених будинків встановлюється».
 
Наразі тривають рятувальні роботи. Співробітники ДСНС розбирають завали. 
 
Як повідомляла УМ, попередня ніч у Дніпропетровській області минула з постійними черговими тривогами і влучаннями російських снарядів. Ворог обстрілював два райони – Нікопольський та Криворізький.