ДБР проводить обшуки на «4 каналі» зрадника-нардепа Ковальова

16:17, 03.08.2022
ДБР проводить обшуки на «4 каналі» зрадника-нардепа Ковальова

Слідчі проводять обшуки не тільки на 4 каналі колаборанта Ковальова, а й у співробітників

Співробітники ДБР проводять обшуки у приміщенні  «4 каналу», власником якого є підозрюваний у державній зраді та пособництві державі-агресору нардепуОлексій Ковальов. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє ДБР.
 
Крім приміщень «4 каналу», обшуки також йдуть і у помічника Ковальова та посадових осіб телеканалу.
 
У ДБР зазначили, що управління корпоративними правами каналу ухвалою слідчого судді передано до Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).
 
Як повідомляла УМ, суд арештував майно Ковальова для його подальшої конфіскації на користь держави. Зокрема арештовано частки фігуранта в статутних капіталах трьох юридичних осіб, а також його банківські рахунки. Загальна вартість корпоративних прав становить понад 4,7 млн грн. Однією з юридичних осіб, 100% статутного капіталу якої арештовано, є ТОВ “ТРК “Інтеррадіо” - український інформаційно-розважальний телеканал “4 канал”.
 
 
 
 
За інформацією ДБР, Ковальов вивозив з Херсонщини продукти до тимчасово окупованого Криму, завозив звідти паливно-мастильні матеріали для росіян, віддав для розміщення російських військ санаторій у Голій Пристані.
 
У квітні було відкрито кримінальне провадження щодо Ковальова, який після повномасштабного вторгнення росії перебуває на тимчасово захопленій території Херсонської області і допомагає російським військам. На початку липня Ковальов обійняв посаду так званого «заступника голови» у незаконно створеному росіянами «уряді Херсонської області».
 
 
6 липня тодішній генеральний прокурор Ірина Венедіктова на підставі зібраних ДБР доказів повідомила Ковальову про підозру.
 
 
15 липня Ковальову заочно обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.
 
Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 2 ст. 111 (державна зрада в умовах воєнного стану), ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору), за що передбачено покарання до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.
Ковальова оголосили у розшук. Досудове розслідування триває.
 
Як повідомляла УМ, Херсоні партизани пообіцяли зраднику-колаборанту, екс-нардепу від «Слуги народу» Олексію Ковальову завершити «справу» до кінця, наголошуючи про його швидкий фінал. 
 
На вулицях міста з'явились персональні звернення до колаборанта.