Україна в ООН: закликаємо світ закрити небо над нашими АЕС

13:40, 02.08.2022
Україна в ООН: закликаємо світ закрити небо над нашими АЕС

Україна просить закрити небо над атомними станціями, щоб запобігти ядерному тероризму росії

Закрити небо над атомними станціями України закликав заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький під час свого виступу в ООН. Оскільки вторгнення російських військових збільшує наростання небезпеки для АЕС.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє "Енергоатом".
 
Наразі в Україні працюють 15 атомних енергоблоків, кожен з яких може стати мішенню для російської авіації чи ракет.
 
«Уперше в історії цивільні ядерні обʼєкти були перетворені на військові плацдарми російської армії — це порушує положення Договору про нерозповсюдження ядерної зброї щодо мирного використання атомної енергії... Ми просимо закрити небо над атомними станціями в Україні, забезпечити захист системами ППО»,— наголосив Точицький.
 
Членів ООН закликали завадити ядерному тероризму та вдатися до «рішучих спільних дій», аби запобігти катастрофі глобального масштабу.
 
Нагадаємо, російська окупаційна армія розмістила щонайменше 14 одиниць важкої військової техніки з боєкомплектом, зброю та вибухівку в машинній залі біля першого енергоблока Запорізької АЕС.
 
Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що росія використовує окуповану Запорізьку АЕС як військову базу. Вона служить окупантам своєрідним "ядерним щитом".
 
Раніше ж окупанти викрали начальника служби охорони навколишнього середовища ЗАЕС Ігоря Квашніна.
 
Як повідомляла УМ, Ентоні Блінкен, Держсекретар США заявив, що росія використовує окуповану Запорізьку АЕС як військову базу, яка служить окупантам своєрідним «ядерним щитом»