Росія хоче стерти Україну з карти світу- посол США в ООН

17:46, 30.07.2022
Росія хоче стерти Україну з карти світу- посол США в ООН

Лінда Томас- Грінфілд наголосила, що росія має намір повністю знищити Україну

Посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що рашисти намірені демонтувати Україну та «повністю стерти її з карти світу».
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Sky News
 
Томас-Грінфілд заявила Раді Безпеки ООН, що з’являється все більше ознак того, що Кремль закладає основу для спроби анексії всіх східних українських областей, а також південних Херсонської та Запорізької областей «з метою проведення фіктивних референдумів» або указів про приєднання до Росії.
 
Вона також повідомила, що міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров «навіть заявив, що це воєнна мета Росії».
 
Ці коментарі прозвучали після того, як Лавров сказав держсекретарю США Ентоні Блінкену, що «безперервне накачування» зброї США і НАТО в збройні сили України лише «продовжило агонію режиму в Києві, подовжуючи конфлікт і збільшуючи втрати».
 
Як відомо, держсекретар США Ентоні Блінкен після розмови з главою МЗС РФ Сєргєєм Лавровим провів телефонну розмову з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.
 
Як повідомляла УМ, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що спроба навіть подумати про використання ядерної зброї проти України, призведе до зникнення рф з лиця землі.