Масове вбивство в Оленівці: окупанти опублікували список своїх жертв

12:29, 30.07.2022
Масове вбивство в Оленівці: окупанти опублікували список своїх жертв

Теракт в Оленівці вже називають не інакше, як українська Катинь. (Фото з відкритих джерел)

Російські окупанти оприлюднили список прізвищ поранених та загиблих військовополонених бійців «Азову», яких було вбито загарбниками внаслідок терористичних дій в Оленівці.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Патронатна служба Азова «Янголи Азову» в Telegram  в суботу.

 

«Інформуємо: наразі ми - Патронатна служба Азову - не можемо підтвердити чи спростувати ці повідомлення та перевіряємо їх на достовірність.

 

Імена поранених та загиблих в Оленівці ми повідомляємо родинам в індивідуальному порядку. Жодна українська чи міжнародна інституція не може підтвердити чи спростувати списки, розміщені в російських ЗМІ», - наголошують «Янголи Азову».

 

Як повідомляла «УМ», за фактом російського обстрілу колонії в Оленівці Донецької області, унаслідок чого загинуло близько 40 та було поранено 130 осіб, слідчі Офісу генпрокурора відкрили кримінальне провадження.

 

За попередніми даними, теракт було сплановано росіянами, а полонених було вбито закладеною у бараку вибухівкою, а не внаслідок обстрілу. 

 

Засновник полку «Азов» і лідер партії «Національний корпус» Андрій Білецький оголосив «полювання» на кожного причетного до масового убивства.

 

За даними Генштабу ЗСУ, російські окупанти у такий спосіб хотіли звинуватити Україну у скоєнні "воєнних злочинів", а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування зс рф.