Україна готова допомогти Молдові деокупувати Придністров’я

12:03, 23.07.2022
Україна готова допомогти Молдові деокупувати Придністров’я

Україна підтримує прагнення Молдови позбутися окупаційних військ у Придністров´ї й готова допомогти у цьому

Очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що українська сторона готова допомогти Молдові вибити росіян із Придністров’я.
 
Як інформує Україна молода, про це він повідомив в етері телемарафону.
 
«Я підтримую прагнення Молдови позбутися окупаційних військ на їхній території. І ми як держава і як спецслужба зробимо все, щоб допомогти братній державі позбутися окупантів зі своєї землі», — заявив він.
 
До цього представники так званої влади «Придністровської Молдавської Республіки» (ПМР) вчергове з 2006 року заявили про бажання стати частиною російської федерації.
 
«Вектор Придністров'я протягом усіх років існування республіки залишається незмінним, що відображено в підсумках референдуму 17 вересня 2006 року, де чітко окреслено: незалежність із подальшим вільним приєднанням до російської федерації. Незалежність країни — безумовний пріоритет», — зазначив очільник «МЗС ПМР» Віталій Ігнатьєв.
 
Раніше цього тижня Молдова заборонила в’їзд на свою територію військовослужбовцям рф, які дислокуються в «ПМР». 
 
Як відомо, влада країни наголосила, що як і раніше вважає самопроголошену республіку «незаконним формуванням» та вимагає виведення звідти російських підрозділів.