ООН попереджає про посилення хвиль спеки щонайменше до 2060 року

11:05, 22.07.2022
ООН попереджає про посилення хвиль спеки щонайменше до 2060 року

Клімат катастрофічно змінюється: на зміну "льодовикокого періоду" - приходить спека. (Фото: Photographer: Niklas Halle’n/AFP/)

Теплові хвилі будуть частішими та інтенсивнішими й із кожним роком літо, як і раніше, ставатиме спекотнішим. Не виключенням стало й літо-2022, яке вже встановило температурні рекорди в Європі.

 

 Як інформує УМ, про це заявив голова Всесвітньої метеорологічної організації Петтері Таалас повідомляє Bloomberg.

 

Він навів приклад того, що вперше стовпчики термометрів перевалили за +40°С у деяких регіонах Франції й Британії. На Піренейському півострові ще спекотніше. Там температура сягала +47°С. Через таку спеку навіть є жертви, загинула понад 1 тис. людей.

 

"Негативні кліматичні тенденції збережуться щонайменше до 2060 року. Теплові хвилі дедалі частішають через зміну клімату", – наголсоив Таалас.

 

Він порівняв кліматичну ситуацію зі спортсменом, якому колють допінг. Адже людство так само не зменшує темпи й далі випускає у земну атмосферу парникові гази.

 

В ООН очікують, що наслідком такого потепління буде постійний ріст навантаження на системи охорони здоров'я, лісові пожежі та пошкодження врожаю через аномальну спеку.

 

Додамо, що цього літа в Україні очікуються аномально високі температури. Особливо спекотно буде в західних областях. У серпні температура повітря може відповідати кліматичній нормі, характерній для цього місяця.

 

Як повідомляла УМ, невіднесені вітром: як фахові прогнози погоди дозволяють захисникам України успішно нищити рашистів.