«Миротворець»: рф закликає ООН змусити Україну закрити сайт про зрадників і окупантів

14:01, 20.07.2022
«Миротворець»: рф закликає ООН змусити Україну закрити сайт про зрадників і окупантів

Москва вимагає закрити украінський сайт «Миротворець», де зібрані дані про людей, які підозрюються у підриві суверенітету України

Російська влада звернулась до генсека ООН Антоніу Гутерреша з проханням посприяти та змусити Україну закрити сайт «Миротворець».
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляють російські ЗМІ.
 
«Ми просимо вас зробити необхідні кроки, щоб звернути увагу української влади на злочинну діяльність проєкту «Миротворець» та змусити їх закрити його»,- йдеться у листі РФ до генсека ООН.
 
При цьому автори звернення заявляють, що від «Миротворця» нібито страждають діти та підлітки, оскільки в базі є дані 327 неповнолітніх, що  «несе безопосередню загрозу безпеці дітей».
 
Раніше Росія намагалась домогтись закриття сайту, звертаючись до ЮНІСЕФ. 
У 2019 році моніторингова місія ООН в Україні заявила про незаконність сайту «Миротворець» і закликала депутатів Верховної Ради ініціювати його закриття. В ООН також заявляли, що сайт порушує право на приватне життя і презумпцію невинності. Того ж року президент Володимир Зеленський заявив, що не збирається втручатись у роботу сайту. 
 
Центр «Миротворець»—організація і веб-сайт, що збирає і публікує інформацію про людей і організації, дії яких, за оцінкою "Миротворця", "мають явні ознаки злочинів та правопорушень і спрямовані на підрив державного суверенітету та територіальної цілісності України".
 
Як повідомляла УМ, українська делегація в ООН заявляє, що заключним акордом війни для путіна та інших російських воєнних злочинців має стати  спеціальний кримінальний суд для покарання за злочин агресії проти України.