Після протестів жителів Маріуполя окупанти безуспішно намагалися налагодити водопостачання

11:38, 10.07.2022
Після протестів жителів Маріуполя окупанти безуспішно намагалися налагодити водопостачання

У Маріуполі катастрофічна ситуація з постачаннмя води.

У захопленому росіянами Маріуполі після протестів у селищі Волонтерівка окупаційна «влада» знову намагалася налагодити водопостачання, але спроби вчергове закінчилися "ріками" на вулицях.

 

Як інформує УМ, про це 10 липня повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

 

"Маріуполь. У відповідь на бунти Волонтерівки та резонансу щодо відключення водопостачання, вчора окупанти “дали воду”. Навіть на Лівобережжі. Ну, як дали. Вода на вулицях з’явилась, в кранах - ні", - написав радник мера.

 

Він зауважив, що з огляду на якість “ремонту” такий результат - "фонтани та річки замість напору в кранах" - не сюрприз. Адже загарбники латають пробиті внаслідок артилерійських обстрілів труби хомутами, замість того щоб замінити пошкоджену інфраструктуру.

 

"Власне, так виглядає ремонт водопроводу в Маріуполі. Яскрава ілюстрація роботи росії та окупантів - новий хомут на іржаву трубу в місці пробою артилерією", - написав він під відповідним фото.

 

Нагадаємо, що в селищі Волонтерівка на околиці Маріуполя вже неодноразово виникали громадські бунти через відсутність води, світла та бездіяльність загарбницької "влади".

 

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами. Знищені та розбиті підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

 

Маріуполь залишається без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

 

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

 

Як повідомляла УМ, в Маріуполі російські загарбники вивезли усі цінні експонати з музеїв міста. У тому числі оригінали картин Архіпа Куїнджі та Івана Айвазовського.