Поступитися територіями України в обмін на припинення вогню є зрадою - Кличко

14:16, 08.07.2022
Поступитися територіями України в обмін на припинення вогню є зрадою - Кличко

Віталій Кличко під час інтерв’ю британському телеканалу Sky News. (news.sky.com)

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що віддати частину території України в обмін на припинення вогню – неприйнятний варіант для України. 
 
Як інформує Україна молода, про це він заявив в інтерв’ю британському телеканалу Sky News.
 
«Мене іноді засмучує, коли я чую такі меседжі від наших партнерів. Це той самий меседж, який надсилає Росія. Мовляв, ми готові знайти компроміс, давайте знайдемо рішення. Який компроміс? Віддати частину нашої території – це компроміс? Для нас, для українців, це не так. Це було б зрадою», - заявив Кличко.
 
Він наголосив, що росія не зупиниться лише на Донбасі в обмін на мир, тому що їй потрібна вся Україна. Тому західні партнери повинні надати Україні більше зброї.
 
«Я розмовляю з нашими Збройними Силами, з нашими воїнами, і всі кажуть одне й те саме: нам потрібно більше зброї, зараз її не вистачає», - зазначив Віталій Кличко.
 
Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський під час виступу на саміті НАТО в Мадриді наголосив, що Україна зацікавлена у безпеці та стабільності на Європейському континенті у світі.
 
Він закликав країни-члени Альянсу допомогти Україні закінчити цю війну на полі бою, оскільки це в інтересах усього євроатлантичного співтовариства.