Білоруси запустили флешмоб проти війни

12:48, 06.07.2022
Білоруси запустили флешмоб проти війни

Білоруські матері таким способом боряться проти війни в Україні й намагаються протистояти режиму Лукашенка. (Фото: Телеграм Союз Матерей)

У Білорусі "Спілка матерів" ініціювала акцію проти війни: жінки кладуть іграшки на видноті, супроводжуючи їх своїми поглядами на війну: "Під бомби нехай йдуть Лукавого сини"

 

Як інформує УМ, про це 6 липня повідомив Союз матерей у Телеграм.

 

«Матері Білорусі проти війни! Щоб показати це, вони кладуть іграшки своїх дітей там, де побачать люди, і пишуть, що вони думають про війну. (...)

 

У Білорусі триває жорстока боротьба з будь-якою незгодою. Тих, хто насмілюється хоч слово сказати проти влади, звільняють, б'ють і навіть можуть засудити до страти. Тому жінки, які зважилися на цю дивовижну акцію, є для нас прикладом», - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

Фото з дитячими іграшками закликають до миру.

 

Одна з мам написала: "Війна вбиває і тих, хто залишився живим".

 

Інша жінка написала по-білоруськи: "Мой маленькі слонік, мой любы коцік, мой сынок. Твая матулька не дазволіць адабраць тваё жыццё. Мы супраць вайны! Пад бомбы хай ідуць Лукаваго сыны!!".

 

Серед послань: "Ні війні" та "Перестаньте вбивати дітей".

 

Матері Білорусі закликають людей долучатися до акції по всій країні та показати, що білоруси проти того, щоб вмирали діти.

 

Щоб діяти максимально безпечно, учасникам рекомендують:

 

Поруч із іграшками залишати написи, роздруковані на принтері

Залишати іграшки або там, де в цей момент нікого немає, або в під'їздах

Видаляти фотографії відразу після пересилання Спілці матерів.

 

Як повідомляла УМ, командир батальйону «Волат» полку імені Кастуся-Калиновського білорус  Іван Марчук із позивним «Брест» загинув під час боїв за місто Лисичанськ Луганської області 26 червня.