Військовозобов'язані мають отримати дозвіл для виїзду з районів і областей - Залужний

17:21, 05.07.2022
Військовозобов'язані мають отримати дозвіл для виїзду з районів і областей - Залужний

Залужний каже, що державі потрібні всі військовозобов'язані під час війни. (facebook.com/CinCAFU)

Призовники та військовозобов’язані, які планують виїзд за межі своїх районів та областей, повинні взяти дозвіл у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.
 
Як інформує Україна молода, про це Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив у Фейсбуці.
 
«Шановні громадяни - призовники та військовозобов’язані! Нагадую, триває війна. Ви потрібні своїй державі! Всі, хто досі не стоїть чи не поновився на військовому обліку, мають це зробити. Ті з вас, хто планує виїзд за межі своїх районів та областей, мають взяти дозвіл у ТЦК»,- підкреслив він.
 
Водночас Залужний додав, що жодних вказівок на перешкоджання переміщенню осіб упродовж найближчих днів з боку військового командування не надавалося.
 
Порядок надання дозволу на виїзд доступний за посиланням.
 
Як повідомляла УМ,  Генштаб ЗСУ оприлюднив інформацію про те, що у воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов’язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.
 
Разом з тим, у разі необхідності можна буде отримати дозвіл у територіальному центрі терміном від 30 діб до року.
 
Оскільки жодних роз'яснень щодо видачі дозволів на виїзд, а також, що саме розуміється під виїздом у Генштабі ЗСУ не навели - це викликало хвилю обурення в соцмережах.