Із Маріуполя у Донецьк російські ординці вивезли дитмайданчик і гранітну плитку

12:10, 05.07.2022
Із Маріуполя у Донецьк російські ординці вивезли дитмайданчик і гранітну плитку

Росіяни мародерять буквально на всьому. (Фото: InfoResist)

Російські загарбники в сквері в центрі Маріуполя займаються мародерством - демонтували дитячий майданчик і гранітну плитку та вивезли в окупований Донецьк.

 

Як інформує УМ, про це 5 липня у Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

 

«Мародерство на всьому. Гучні заяви про «реіновацію скверу біля Драматичного театру» очікувано перетворились на банальне розкрадання…

 

Демонтували дитячий майданчик - відвезли та вже монтують в центрі Донецька. Зараз прийшла черга до гранітної плитки. Зривають екскаваторами, вантажать і вивозять в бік Донецька», - написав Андрющенко.

 

Він зазначив, що найближчим часом можна буде побачити оновлену вулицю в Донецьку за рахунок маріупольских платників податків.

 

«Враховуючи що сам сквер дивом залишився цілим, окупанти та донецькі гауляйтери його добивають ефективніше за бомби», - зауважив радник мера.

 

Він нагадав, що раніше з лікарень Маріуполя було вкрадене та вивезене у Донецьк медичне обладнання, потім у місті був розібраний фонтан, тепер дитячі майданчики і плитка.

 

Нагадаємо, що агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

 

Як повідомляла УМ, новий спосіб збирання особистих даних мешканців Маріуполя вигадали російські окупанти, змушуючи подавати заявки маріупольчан на відновлення зруйнованого житла.