До осені кремль планує провести «референдум» про приєднання Херсонщини – британська розвідка

11:43, 03.07.2022
До осені кремль планує провести «референдум» про приєднання Херсонщини – британська розвідка

Росіяни готують псевдореферендум на Херсонщині й готові сфальсифікувати його результати.

Референдум щодо приєднання Херсонської області до рф окупанти планують провести до осені та готова сфальсифікувати результати голосування.

 

Як інформує УМ, про це 3 липня повідомила у Твіттері Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

 

«Особи, яких підтримує росія, заявили, що проведуть референдум щодо приєднання Херсонської області до рф до осені 2022 року. росія, ймовірно, віддає перевагу псевдоконституційному голосуванню, намагаючись узаконити свій контроль над регіоном», - йдеться у звіті.

 

Зазначається, що попри арешт 28 червня міського голови Херсона Ігоря Колихаєва, на захоплених територіях Херсонщини триває широкомасштабний збройний і мирний опір.

 

«Херсонщина – регіон, який з лютого опинився під новою російською окупацією. Пошук конституційного вирішення проблеми окупації, ймовірно, є для росії пріоритетним завданням політики. З великою ймовірністю вона буде готова сфальсифікувати голосування, щоб досягти прийнятного результату», - йдеться в документі.

 

Нагадаємо, що в Херсоні загарбники, крім міського голови, викрали й керівника управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) Ростислава Маршака. Також росіяни викрали керівника комунального підприємства «Муніципальна варта», що займається охороною комунальних об'єктів.

 

Як повідомляла УМ, із першої лінії оборони на Херсонщині ЗСУ відкинули росіян.