У Львові готуються до ймовірного нападу білорусі

16:22, 02.07.2022
У Львові готуються до ймовірного нападу білорусі

У Львові цивільне і військове керівництво обговорили план оборони міста. (facebook.com/andriy.sadovyi)

Керівництво міськради Львова та військові радилися і обговорювали план оборони міста у випадку можливої ескалації з боку білорусі.

 

Зокрема, було проведено нараду за участю військового та цивільного керівництва міста, щоб розуміти, як діяти.

 

 Як інформує Україна молода, про це повідомив мер міста Андрій Садовий у Facebook  в суботу.

 

За його словами, ситуація на білорусько-українському кордоні непередбачувана і в цьому її найбільша складність.

 

«Проговорили план оборони та сили і засоби, які є у підпорядкуванні міста. Ситуація змінюється, тож наші оборонні стратегії також потребують змін та оновлення», - написав мер Львова.

 

Відтак, в кожному районі міста буде створено штаб оборони та проведено додатковий вишкіл для членів добровольчих формувань тероборони.

 

Також розглядається варіант формування резервних добровольчих батальйонів з працівників міської ради та комунальних підприємств.

 

Влада продовжує формувати стратегічний резерв продуктів на випадок блокування шляхів постачання.  А також готується до холодної зими і розглядає можливості забезпечення обігріву без газу.

 

«Це загальні підсумки, якими можу поділитись. Важливо, щоб львів’яни знали, що місто в безпеці, а ворог не мав достатньо інформації для здійснення провокацій.

 

Імперія впаде. Україна переможе. Рішення про наступ на Львів буде останнім рішенням в житті цих потвор. Просто знайте це», - підкреслив міський голова.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вплинула на білорусь російсько-українська війна.