Війська рф продовжують гатити по прикордонню Сумщини та Чернігівщини

13:09, 30.06.2022
Війська рф продовжують гатити по прикордонню Сумщини та Чернігівщини

(Фото: ДПСУ | Держприкордонслужба ✔)

З території рф російські військові продовжують обстрілювати прикордоння Сумської та Чернігівської областей.

 

Як інформує УМ, про це 30 червня повідомила Державна прикордонна служба України в Телеграмі.

 

“російські окупаційні війська продовжують гатити по прикордонню Сумщини та Чернігівщини”, - ідеться в повідомленні.

 

Так, у Сумській області зафіксовано 70 пострілів з реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) та самохідної артилерійської установки (САУ) РСЗВ та САУ по Краснопільській громаді; 10 пусків ракет з гелікоптера по околиці Великописарівської громади, також територію громади росіяни обстрілювали з мінометів калібру 120 мм; біля двох десятків пострілів з мінометів 120 мм по Хотинській громаді. Крім того, була застосована стрілецька зброя.

 

Повідомляється також, що ворожі безпілотники скидали вибухові пристрої, гатили з САУ та стрілецької зброї на прикордонній території Великописарівської та Краснопільської громад.

 

Окрім того, росіяни випустили два десятка мін 120 мм калібру по Новгород-Сіверській громаді Чернігівської області. Семенівська громада була обстріляна із мінометів та САУ.

 

Зранку зафіксовано три обстріли з території російської федерації зі ствольної артилерії. Про це оперативне командування “Північ” повідомляє в Телеграмі.

 

“Уранці 30 червня між 10:27 та 10:35 на Чернігівщині зафіксовано три обстріли з території рф”, - ідеться в повідомленні.

 

Чотири вибухи пролунали поблизу населеного пункту Грем'яч. Вдруге неподалік Грем'яча було зафіксовано ще два постріли, ймовірно, зі ствольної артилерії. Ще три постріли, ймовірно, зі ствольної артилерії зафіксовані в районі населеного пункту Михальчича Слобода.

 

Втрат серед особового складу і техніки не має. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

 

Нагадаємо, що напередодні на Сумщині прикордонники збили ворожий дрон із вибухівкою.

 

Як повідомляла УМ, рашисти масовано обстріляли Житомирщину та Чернігівщину.