Варварські ракетні удари: Радбез ООН проведе термінове засідання

14:01, 28.06.2022
Варварські ракетні удари: Радбез ООН проведе термінове засідання

Радбез ООН збереться сьогодні на позачергове засідання з приводу Украни

Рада безпеки ООН за запитом України збереться на засідання 28 червня, щоб обговорити ракетні удари російськими військами по цивільній інфраструктурі нашої країни. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомила постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд у Твіттері.
 
Темою зустрічі заявлено «підтримання миру і безпеки в Україні».
 
Зокрема обговорять атаку на переповнений торговий центр у Кременчуці, у результаті якої загинуло щонайменше 18 осіб, цілеспрямований ракетний удар по мирних жителях у Лисичанську та потужний удар по Харкову, внаслідок якого загинуло щонайменше п’ятеро людей.
 
«Це дії хворих людей. Це – абсолютно ненормально. Рада Безпеки ООН збереться, щоб обговорити звірства Росії проти мирного населення. Ми повинні продовжувати притягувати Росію до відповідальності», – зазначила дипломат. 
 
Норвезьке представництво також додало, що повідомлення про напад Росії на торговельий центр у Кременчуці є жахливим. За їхніми словами, Норвегія засуджує невибіркові та навмисні напади Росії на цивільне населення та цивільну інфраструктуру. 
 
Засідання розпочнеться о 15:00 за східноамериканським часом (о 22:00 за Києвом).
Останнє засідання щодо України відбулося 21 червня. Представники зробили заяви про причини війни, зокрема про роль, яку в її розв'язуванні зіграли пропаганда і мова ненависті в Росії.
 
У квітні постпред РФ Василь Небензя в Раді безпеки ООН визнав, що Росія веде війну в Україні, а не так звану «спецоперацію».
Ще в лютому Російська Федерація наклала вето на резолюцію ООН з вимогою припинити війну проти України. Причому нібито передбачуваний союзник Росії Китай не голосував проти, а утримався.
 
Як повідомляла УМ, постійний представник України при ООН Сергій Кислиця закликав світ покінчити з російським фашизмом «прямо зараз».