кремль мусить програти в Україні - Шарль Мішель

16:18, 27.06.2022
кремль мусить програти в Україні - Шарль Мішель

На фото: Шарль Мішель під час виступу на саміті «Великої сімки»

Президент Європейської ради Шарль Мішель наголосив, для того, щоб Кремль зазнач поразки, необхідно мобілізувати для України все необхідне: гроші, зброю, підтримку.
 
Як інформує Україна молода, про це він написав у Твіттері.
 
«кремль мусить програти в Україні», - написав Мішель.
Він додав, що у G7 є непохитна єдність щодо солідарності з українським народом.
 
«Гроші, зброя й політична підтримка. Все мобілізовано для Президента Зеленського й України», - зазначив керівник Євроради.
 
Також Шарль Мішель заявив, що країни G7 поділяють «спільні цілі — перекрити кисень російській воєнній машині та потурбуватися про свої економіки.
 
Він запевнив, що G7 та ЄС мають «непохитну єдність» щодо підтримки України. Зокрема, ЄС і надалі надаватиме Україні фінансову, гуманітарну та політичну підтримку, і надаватиме ще більше — для відбудови України. Водночас він зазначив, що Україна потребує більше військової підтримки.
 
«Війна Росії поставила світ на межу», — сказав голова Європейської Ради, згадавши про харчову та енергетичну кризу, зростання цін та загрози безпеці.

Як відомо, саміт лідерів країн G7 проходить 26-28 червня у Баварських Альпах під головуванням ФРН.
 
Окрім глав держав і урядів ФРН, США, Великої Британії, Франції, Канади, Італії та Японії участь у ньому беруть президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і голова Європейської ради Шарль Мішель.
 
Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський під участі у саміті лідерів «Великої сімки» у Берліні по відеозв'язку звернувся до них за допомогою надати Україні системи протиповітряної оборони, запровадити додаткові санкції щодо росії та гарантій безпеки. Крім того, він попросив допомоги в експорті зерна з України та допомоги у відновленні.