У Маріуполі нова жахлива знахідка – під завалами виявили десятки тіл загиблих від бомбардування рф

10:58, 27.06.2022
У Маріуполі нова жахлива знахідка – під завалами виявили десятки тіл загиблих від бомбардування рф

Місце ще однієї братської могили в Маріуполі - наслідки бомбардувань рашистами міста під час його облоги. (Фото: Петро Андрющенко, Телеграм)

У окупованому Маріуполі під завалами будинку знайдено ще понад 100 тіл загиблих від бомбардування російськими військами.

 

Як інформує УМ, про це 27 червня повідомив  радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграм.

 

«Маріуполь. Нові сумні знахідки. При обстеженні будівель у Лівобережному районі в будинку з влучанням авіабомби на перехресті пр. Перемоги та бул. Меотиди знайдено понад 100 тіл загиблих від бомбардування.

 

Тіла досі під завалами. Вилучення і поховання окупанти не планують», - написав він.

 

 

Нагадаємо, що агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично зруйноване обстрілами російських загарбників: знищено понад 95% всіх споруд, зокрема 1356 багатоповерхових будинків. Місто зараз без нормального енерго-, водо- та газопостачання.

 

Маріупольський міський голова заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тисяч мирних жителів. Нині у тимчасово захопленому місті залишаються близько 100 тисяч жителів.

 

Як повідомляла УМ, в окупованому Маріуполі новітні російські варвари спалили всі книги з бібліотеки храму Православної церкви України Петра Могили. Колекція містила декілька унікальних примірників україномовних видань.