Джонсон застерігає від примушування України до поганого миру з рф

12:25, 25.06.2022
Джонсон застерігає від примушування України до поганого миру з рф

Джонсон застеріг від пошуку «поганого миру» з Росією

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон закликає західних союзників допомогти українцям із «стратегічною витривалістю», інакше перемога Путіна в Україні стане «довгостроковою економічною катастрофою».
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляють на Reuters.
 
Джонсон застерігає, що на Україну  можуть тиснути з метою укладення мирної угоди з Росією, яка не відповідає її інтересам, через економічні наслідки війни в Європі. Однак перемога Путіна стане "довгостроковою економічною катастрофою".
 
«Занадто багато країн кажуть, що це європейська війна, в якій немає необхідності... і тому тиск зростатиме, щоб спонукати - може бути, примусити - українців до поганого миру»,- сказав він журналістам у столиці Руанди Кігалі, де він перебуває для участі в саміті Співдружності.
 
Джонсон наголосив, що наслідки того, що президент Росії Володимир Путін зможе домогтися свого в Україні, будуть небезпечними для міжнародної безпеки і «довгостроковою економічною катастрофою».
 
Як повідомляла УМ, раніше прем´єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон на засіданні уряду наголосив, що світові лідери не повинні чинити тиск на президента України Володимира Зеленського, схиляючи  його схвалити невигідну мирну угоду з росією.