Завдані рашистами збитки інфраструктури сягають 100 мільярдів доларів

16:29, 18.06.2022
Завдані рашистами збитки інфраструктури сягають  100 мільярдів доларів

Уряд підрахував, скільки збитків завдали російські окупанти українській інфраструктурі

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу на британсько-українському інфраструктурному саміті заявив, що сума збитків, яких зазнала інфраструктура України через війну, сягнула 104 млрд доларів. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресцентр Кабміну. 
 
«За словами прем’єр-міністра, вже зараз сума інфраструктурних збитків сягнула 104 мільярдів доларів США. Внаслідок обстрілів російської армії зруйновано або пошкоджено щонайменше 45 мільйонів квадратних метрів житла, 656 лікарень, понад 1200 навчальних закладів, майже 25 тисяч кілометрів доріг, 300 мостів, 12 аеропортів»,— йдеться у повідомленні.
 
Шмигаль зазначив, що український уряд, міжнародні експерти та Європейська комісія оцінюють загальний розмір програми відбудови у 500-600 мільярдів євро.
 
«Тому ми говоримо, що перемога України на полі бою — це 50% перемоги. Інші 50% — це відновлення та відбудова нашої держави, трансформація нашої економіки, енергетики та інфраструктури»,— підкреслив прем’єр.
 
Посадовець додав, що Україна вже розпочала роботи з відновлення електроенергії, водопостачання, газопостачання, роботи із відбудови доріг, мостів та житла на звільнених територіях.
 
«Попереду нас чекає велика робота. Ми хочемо не просто відновити зруйноване. Ми хочемо побудувати нову країну»,— підсумував він.
 
Як повідомляла УМ, держава компенсує витрати українцям, які відновлювали пошкоджені рашистами будинки за власний  кошт, з арештованих активів рф.