Велика Британія наклала санкції проти патріарха кирила

15:47, 16.06.2022
Велика Британія наклала санкції проти патріарха кирила

Британія запровадила санкціі проти патріарха кирила, який благословив війну в Україні

Урядом  Великої Британії запроваджені санкції проти деяких громадян росії за підтримку російської агресії та війни в Україні.
 
Патріарх Кирило став одним із тих, хто потрапив до цього переліку. 
 
Як інформує Україна молода, про це йдеться у пресрелізі уряду. 
 
«Сьогодні ми санкціонуємо тих, хто сприяє війні путіна, яка завдала Україні незліченних страждань, зокрема примусове переміщення та усиновлення дітей. Ми не втомимося захищати свободу й демократію, продовжуючи тиснути на путіна, поки Україна не переможе», - заявила глава МЗС Ліз Трасс.
 
Зазначається, що до нового списку санкцій Великої Британії потрапили патріарх кирил, депутат московської міської думи й член політичної еліти путіна сергій савостянов та олексій ісайкін, президент і член правління групи «Волга-Днепр», російської транспортної компанії, яка здійснює значні авіаперевезення, з якою уряд росії уклав контракт на створення повітряних мостів, що перевозять важливі вантажі.
 
Також під обмеження потрапили четверо військових полковників 64-ї окремої мотострілецької бригади рф, підрозділу, бійці якого, як відомо, вбивали, ґвалтували та катували мирних жителів на Київщині.
 
Санкції торкнулися й уповноваженої у справах дітей при президенті росії марії львової-бєлової, яку звинувачують у тому, що вона дозволила насильно вивезти 2 000 дітей з Луганської та Донецької областей та організувати нову політику, спрямовану на сприяння їх примусовому усиновленню в росії.
 
З 24 лютого в Україні триває російська воєнна агресія.
США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.
 
Як повідомляла УМ, предстоятель  Православної церкви України Епіфаній закликав усі православні церкви світу покарати Гундяєва—керівника Російської православної церкви Кирила, оскільки він є одним із творців «русского міра» та підтримує російську агресію в Україні.