Комісія ООН із розслідування військових злочинів відвідала Київщину

18:01, 12.06.2022
Комісія ООН із розслідування військових злочинів відвідала Київщину

Комісія ООН на Київщині.

У неділю 12 червня незалежна міжнародна комісія ООН із розслідування злочинів, вчинених рф в Україні, відвідала Київщину та обговорила з ірпінською владою, керівниками правоохоронних органів механізми документування воєнних злочинів росіян та фактів порушення країною-терористом прав людини.

 

Як інформує УМ, про це 12 червня повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба у Телеграмі.

 

«Спільно з керівником Національної поліції Київської області Андрієм Нєбитовим та головним слідчим Київщини Віктором Луговим провели робочу зустріч із міжнародними експертами та ірпінською владою щодо механізмів документування воєнних злочинів росіян та фактів порушення країною-терористом прав людини», - розповів Кулеба.

 

Він висловив подяку міжнародній спільноті за їхню роботу: «Адже притягнення росії до відповідальності за вчинене в Україні – наш спільний обов’язок».

 

Кулеба нагадав, що на Київщині знайшли тіла більше ніж 1300 цивільних жителів, яких вбили російські окупанти. Ця цифра збільшується у процесі розчищення територій від завалів зруйнованих будинків. Щоразу відкриваються нові факти численних звірств росіян.

 

Нагадаємо, що 9 червня очільник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба заявив, що у Бучанському районі на Київщині унаслідок збройної агресії російської федерації пошкоджено майже 16 тисяч житлових будинків.

 

Як повідомляла УМ, росія прагне створити більше бойових підрозділів для розгортання в Україні. Для цього вона, ймовірно, залучатиме новобранців та мобілізованих резервістів.