Сумщину і Дніпропетровщину рашисти обстріляли вночі

09:19, 11.06.2022
Сумщину і Дніпропетровщину рашисти обстріляли вночі

Під приціл окупантів потрапила Дніпропетровська область та Сумщина

Російські терористи черговий раз відкрили вогонь по  прикордонню Сумщини. Обстрілів  з мінометів та важкої артилерії зазнали три громади області. Внаслідок ворожих дій одна людина загинула від отриманих поранень.
 
Як інформує Україна молода, про це у Telegram повідомляє голова Сумської військової адміністрації Дмитро Живицький.
 
«Після 10 ранку по території Есманської громади з росії ворог відкрив вогонь з мінометів, 10 прильотів. Руйнувань та жертв немає. Ближче до 13 години по території Краснопільської громади ворог почав артобстріл з важкої артилерії. Одна людина загинула від отриманих під час обстрілу поранень»,– написав Живицький.
 
Пізніше окупанти знову відкривали мінометний вогонь.
 
 
«О 17:30 ворог відкрив мінометний вогонь, 18 приходів по Великописарівській громаді. Руйнувань та жертв немає»,– повідомив голова ОВА.
 
 
Живицький також зазначив, що ближче до першої ночі ворог вдарив 8 разів зі своєї території мінометним вогнем по території Шалигінської громади, пошкодив будинки цивільних мешканців Ворожби та лінії електропередач. Близько 5 прильотів, у кількох будинках вибиті вікна, посічені стіни. Люди, на щастя, не постраждали.
 
Раніше голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький повідомляв, що небезпека ударів залишається стабільно високою, однак імовірність повторного повномасштабного штурму області – на сьогодні мінімальна.
 
Вночі російські військові обстріляли Дніпропетровську область.
 
Про це написав у Telegram очільник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.
 
«У Криворізькому районі ворог поцілив по двох громадах – Зеленодольській та Широківській. Бив по населених пунктах і з артилерії, і з «Ураганів».
 
Внаслідок обстрілів двоє людей поранені, вони перебувають у лікарні.
Пошкоджені будинки, старостат, будинок культури. Село Велика Костромка без світла та газу»,– зазначив голова ОВА.
 
Як повідомляла УМ, за ніч 28 травня окупанти обстріляли 36 разів населені пункти Сумської області, на щастя обійшлося без жертв.