Маріупольців російські окупанти відправляють за довідками в фільтраційні табори

10:24, 09.06.2022
Маріупольців російські окупанти відправляють за довідками в фільтраційні табори

Хто не пройшов фільтрацію в Маріуполі, мають організованими автобусами їхати в фільтраційні табори в с. Нікольське (Фото: Андрющенко/Телеграм)

У розтерзаному Маріуполі російські зайди ускладнили процедуру отримання довідки про фільтрацію, яка дозволяє пересуватися містом і виїжджати з нього.

 

Як інформує УМ, про це 9 червня повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

 

"Окупанти зупинили практику проходження фільтрації всередині Маріуполя. Тепер всі, хто не пройшов фільтрацію, мають організованими автобусами їхати в фільтраційні табори в с. Нікольське або с. Безімене і там в пункті компактного розміщення очікувати по декілька днів на фільтрацію з ризиком бути депортованим до росії", - йдеться у повідомленні.

 

За інформацією Андрющенка, самостійно можна пройти фільтрацію, виїхавши автівкою до м. Докучаєвськ Донецької області, але отримання перепустки на переміщення в окупаційної комендатурі Маріуполя займає від тижня. Дефакто місто залишається зачиненим на виїзд навіть до росії.

 

Крім того, загарбники майже демонтували стелу “Маріуполь” при в'їзді в місто. Вартість будівництва цієї стели була 3,5 млн. грн, тому про відновлення навіть не йдеться, зауважив радник мера.

 

Як повідомлялося, у Маріуполі російські загарбники заборонили мешканцям пересуватися містом без довідки про проходження фільтрації і спеціальної перепустки.

 

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів, не має нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. людей.

 

Маріуполь наразі на порозі екологічної та інфекційної катастроф.

 

Як повідомляла УМ, рашисти влаштували показову гуманітарну акцію перед зруйнованим Драматичним театром тимчасово окупованому Маріуполі. Він назвав дії окупантів цинізмом.