У Маріуполі окупанти зганьбилися із розпіареною гуманітаркою та старими автобусами

14:20, 07.06.2022
У Маріуполі окупанти зганьбилися із розпіареною гуманітаркою та старими автобусами

Росіяни влаштували показові виступи у Маріуполі, роздаючи гумдопомогу, якої вистачило лише 300 жителям

Рашисти влаштували показову гуманітарну акцію перед зруйнованим Драматичним театром тимчасово окупованому Маріуполі. Він назвав дії окупантів цинізмом. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє радник мера Петро Андрющенко.
 
«Вчора окупанти від Санкт-Петербургу подарували Маріуполю чотири старих автобуси. Гучно. З помпою. Подарунок передавали на площі перед зруйнованим Драматичним театром. Задля створення натовпу анонсували видачу гуманітарки, яку після бравурного спічу віддали людям. Музика. Фотографуючі руйнування російські військові та посадовці. Люди в чергу за гуманітаркою. І нескінченні відео про «покращення» з вірного ракурсу спиною до руїн Драм театру. Лють. Просто Лють», – написав Андрющенко. 
 
Гумдопомоги, що роздають рашисти у Маріуполі, вистачило  лише для 0,25%
 
«Окупанти повідомляють, що 300 маріупольців отримали гуманітарну допомогу від Санкт-Петербургу. Аж 300! Тобто, 0,25% наявного населення.
Нагадуємо рашистам, в Маріуполі зараз перебуває більше 120 тисяч людей. Їм не вистачає продуктів харчування та питної води. І саме загарбники несуть повну відповідальність за окуповане та зруйноване місто»,- зазначили в міськраді. 
 
 
Росіяни також встановили у кількох ключових точках Маріуполя телевізори, аби транслювати кремлівську пропаганду у місцях скупчення людей. Радник міського голови Петро Андрющенко зазначив, що у пунктах видачі гуманітарної допомоги, оформлення документів, а також на місцях доступу до води окупанти встановили 12 75-дюймових телевізорів, на яких безперервно транслюють російські пропагандистські телеканали.
 
Нагадаємо, окупаційні війська закривають Маріуполь на карантин через ризик поширення холери. 
 
Про те, наскільки стрімко погіршується епідемічна ситуація в окупованому російськими військами Маріуполі, в Об’єднаному ефірі українських телеканалів розповів радник міського голови Петро Андрющенко.
 
«Ситуація з поширенням холери в місті справді набирає обертів. Про це говоримо не тільки ми, а й головний санітарний лікар України», – зазначив Петро Андрющенко.
 
За його словами, наразі спостерігається розуміння ворогом цього виклику, оскільки вже тривають розмови про карантин, а місто поки ще обережно, але закривають.
 
Хоча, на думку радника, це найгірше з усіх можливих рішення щодо боротьби з інфекцією. Тобто внаслідок експериментів росіян ситуація тільки погіршується.
Наприклад, вчора, 6 червня, за словами радника, рашисти підключили водопостачання в Приморському районі. І по місту знову потекли рукотворні річки, які розносять вібріон холери всюди.
 
«Ми дуже сподіваємося, що в окупантів вистачить розуму пустити в Маріуполь, якщо не представників української сторони, то хоча б міжнародних організацій, які якось зможуть упорядкувати ситуацію», – зазначив Петро Андрющенко.
 
І наголосив, що поки такого бажання з боку російських агресорів, на жаль, не спостерігається.
 
Радник міського голови також зазначив, що виїхати з Маріуполя практично неможливо. А ось в’їхати можуть люди, які мають місцеву прописку. Але це, за словами Андрющенка, дорога в один кінець, тому що потім вибратися вже не буде можливості.
 
Місто, як і раніше, закрите. Всі евакуаційні заходи зупинені. Всі дороги, навіть другорядні, заблоковані. Це, по суті, означає режим карантину, про що говорять і джерела, близькі до окупаційної влади, зазначив Петро Андрющенко.
 
Як повідомляла УМ, у  тимчасово окупованому Маріуполі російські загарбники через зростання незадоволення містян зачинити місто і зупинити виїзд з нього. Також посилили фільтраційний режим і карально-пошукові загони.