У Маріуполі росіяни посилюють режим фільтрації через обурення містян

20:39, 03.06.2022
У Маріуполі росіяни посилюють режим фільтрації через обурення містян

Рашисти продовжують тероризувати маріупольців, посилюючи фільтраційний режим та заборонивши виїзд з міста

У тимчасово окупованому Маріуполі російські загарбники через зростання незадоволення містян зачинити місто і зупинити виїзд з нього. Також посилили фільтраційний режим і карально-пошукові загони.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.
 
«Вчора на великій нараді російських військових, донецької окупаційної влади та колаборантів Маріуполя було прийнято рішення про необхідність посилення режиму фільтрації. Де-факто вирішили шляхом процедурного затягування зупинити переміщення між районами міста та зупинити виїзд з нього. 
 
Причини дві – зростання незадоволення всередині міста та безконтрольний витік інформації в Україну. Тому будуть посилені карально-пошукові загони і процес пошуку проукраїнського активу», - повідомив Андрющенко.
 
Він зазначив, що самопроголошеного мера Маріуполя Костянтина Іващенка призначено головою штабу тероборони «днр», і це «фактично дорога на кладовище».
 
«Це наслідок незадоволення та запровадження персональної відповідальності за антиросійські настрої міста», - пояснив Андрющенко.
 
За його словами, в кулуарах окупаційної влади обговорювалось питання ризику холери та мору риби в акваторії Азову. 
 
«Вирішили поки де-факто зачинити місто на карантин, зупинивши виїзд. Очікувано - чергова дурість», - написав радник мера, закликавши маріупольців не повертатись у місто ні в якому разі, а хто в місті – намагатися втекти.
 
«Хто в місті – біжіть навіть через росію до дружніх країн. Далі буде жорстокіше», - порадив Андрющенко.
 
Як повідомляла УМ, на кордоні з Естонією рашисти влаштували «фільтраційний табір» для українців.