В Маріупольському районі окупанти ув’язнюють та розстрілюють українських волонтерів та чиновників.

12:47, 02.06.2022
В Маріупольському районі окупанти ув’язнюють та розстрілюють українських волонтерів та чиновників.

У Маріупольському районі російські загарбники чинять звірства. (Фото: Телеграм Маріупольська міська рада)

На Донеччині в Маріупольському районі російські загарбники ув’язнюють та розстрілюють українських волонтерів та чиновників.

 

Як інформує УМ, про це заявив 2 червня Маріупольський міській голова Вадим Бойченко в Телеграм Маріупольської міської ради.

 

«В Маріупольському районі окупанти ув’язнюють та розстрілюють українських волонтерів та чиновників. Всі вони відмовилися співпрацювати з колаборантами та окупаційною владою», - повідомляє Бойченко.

 

Так, за його словами, фейковий суд «днр» засудив до 10-річного ув’язнення голову одного з приазовських селищ. Також щонайменше одного держслужбовця страчено через розстріл.

 

Крім того, в тюрмі в Оленівці утримують кілька десятків волонтерів, які в березні-квітні допомагали в евакуації маріупольців та намагалися доставити харчі з водою в заблоковане місто.

 

«Очікує вироку фейкової республіки і українська суддя, яка розглядала декілька резонансних справ щодо сепаратизму. Є повідомлення про застосування до неї тортур», - зазначає мер.

 

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично зруйноване обстрілами російських загарбників. Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тисяч мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються майже 150 тисяч жителів.

 

Під час евакуації з Маріуполя російські загарбники, проводячи так звану фільтрацію, почали допитувати дітей. Тих маріупольців, які не проходять фільтрацію, доправляють у колонію в Оленівці на Донеччині або у в’язницю «Ізоляція» в Донецьк.

 

Як повідомляла УМ, в окупованому росіянами Маріуполі в акваторії моря місцеві жителі фіксують початок мору дельфінів.