Із Маріуполя загарбники вивозять дітей-сиріт, сталь та кораблі

11:54, 31.05.2022
Із Маріуполя загарбники вивозять дітей-сиріт, сталь та кораблі

Маріупольський порт.

Із окупованого Маріуполя російські загарбники вивозять дітей, які втратили або загубили батьків після 24 лютого – початку масштабного вторгнення росії в Україну.

 

Як інформує УМ, про це повідомив 31 травня у Телеграмі радник міського голови Петро Андрющенко.

 

«Окупаційна влада розпочала процес встановлення та збору безпритульних дітей Маріуполя. Попередньо, це діти, які втратили або загубили батьків під час окупації Маріуполя. Зокрема відомо, що близько 15 дітей, яким надали прихисток маріупольці за адресою пр. Меотиди, 18, російськими військовими було забрано і вивезено у невстановленому напрямку», - написав Андрющенко.

 

Він зазначив, що наразі встановлюються місця призначення та утримання «наших нових сиріт та загублених дітей».

 

Нагадаємо, що в росії внесли зміни в порядок надання громадянства, спростивши його надання дітям-сиротам з України.

 

Крім того Андрющенко у Телеграм написав, що із захопленого російськими військами Маріуполя в порт Ростов-на-Дону вирушило судно з 2,5 тисячами тонн награбованої рулонної сталі. Також агресор змінює назви та прапори на вкрадених суднах.

 

«Порт. На судно РМ3 росії було завантажено 2,5 тис. тонн рулонної сталі і вирушило в порт Ростов-на-Дону», - написав Андрющенко.

 

Металопрокату, за його словами, в порту на кілька десятків мільйонів доларів США.

 

Андрющенко додав, що російські загарбники вже анонсували «націоналізацію» де-факто крадіжки 34 суден, що залишись в порту. Вже розпочато процес їх перейменування та зміни прапорів.

 

Також загарбники хочуть вивезти металопрокат та залишки зерна з території Маріупольського порту.

 

Нагадаємо, що агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично зруйноване обстрілами російських загарбників. Місто сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Маріупольський міський голова заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тисяч мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тисяч жителів.

 

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

 

Під час евакуації з Маріуполя російські загарбники, проводячи так звану фільтрацію, почали допитувати дітей. Тих маріупольців, які не проходять фільтрацію, доправляють у колонію в Оленівці на Донеччині або у в’язницю «Ізоляція» в Донецьк.

 

Як повідомляла УМ, штурм Маріуполя та "Азовсталі" став військово-політичною поразкою путіна: окупанти на три місяці загрузли в місті, що загальмувало їхній наступ на Донецькому й Луганському напрямках