У Маріуполі окупанти звозять у супермаркет тіла загиблих цивільних – Андрющенко

11:30, 29.05.2022
У Маріуполі окупанти звозять у супермаркет тіла загиблих цивільних – Андрющенко

Тіла загиблих маріупольців звезені в рашистами в супермаркет «Щирий кум». (Фото: Телеграм Андрющенко Time)

У Маріуполі тіла загиблих містян, викопані або вимиті з-під землі водою загарбники звозять у супермаркет «Щирий кум».

 

Як інформує УМ, про це повідомив 29 травня у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

 

«У приміщенні супермаркету «Щирий кум» в Лівобережному районі по пр.Свободи росіяни облаштували трупозвалище.

 

 Буквально. Сюди росіяни звозять тіла загиблих, що вимило з могил при спробі відновлення водопостачання, та частково - ексгумованих. Просто звалюють, наче сміття», - написав Андрющенко.

 

За його словами, в місті катастрофічно не вистачає людей для поховання, не вистачає потужностей навіть імпровізованих моргів. «До такого ступеню, що в Москві розпочали окрему кампанію з рекрутингу паталогоанатомів», - зазначив радник.

 

До свого допису він долучив моторошне фото з місцевого телеграм-каналу.

 

Нагадаємо, що агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично зруйновано обстрілами російських загарбників, загинули щонайменше 22 тисячі людей. Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Місто стоїть на порозі екологічної катастрофи та спалаху інфекційних захворювань.

 

Нині у захопленому Маріуполі залишаються понад 100 тисяч мирних жителів. Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

 

Як повідомляла УМ, в Маріуполі по вулиці Куїнджі, на території колишнього заводу "Октябрь" під час розбору завалів знайдено близько 70 тіл загиблих, повідомив радник мера міста Петро Андрющенко.