На Черкащині медики швидкої отримали 20 новеньких автівок

23:52, 26.05.2022
На Черкащині медики швидкої отримали 20 новеньких автівок

Сім автомобілів залишаться у Черкасах, інші їдуть у райони. (Фото Ірини НАЗАРОК)

Двадцять новеньких автомобілів поповнили автопарк екстреної медичної допомоги Черкащини.

 

Про це «Україні молодій» повідомила Ірина Назарок з обласного Центру екстреної медичної допомоги.

 

За її словами, ключі від сучасних швидких медикам вручили голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець та заступник голови обласної ради Володимир Доманський. Також  з нагоди прийдешнього Дня екстреної медичної допомоги працівникам Центру було  вручено відзнаки  за сумлінну працю, відданість справі, високий професіоналізм у наданні медичної допомоги, зокрема, пораненим і травмованим внаслідок російської збройної агресії проти України.

 

«Сім автомобілів залишаться у Черкасах, інші їдуть у райони. По одній автівці отримали медики Золотоноші, Чорнобаю, Звенигородки, Тального, Шполи, Христинівки, Жашкова, Городища і Відділу реагування на надзвичайні ситуації та виїзної консультативної допомоги. По два автомобілі отримали бригади екстренки Сміли та Умані», – говорить пані Ірина.

 

І додає, швидкі типу «С» на базі Fiat Ducato мають усе необхідне медичне устаткування й готові одразу стати до роботи. Їх закупили за бюджетні кошти відповідно до програми Уряду щодо розвитку роботи екстреної медичної допомоги.

 

 

«Це чудовий подарунок напередодні Дня екстреної медичної допомоги. Адміністрація та медики Центру дякують Міністерству охорони здоров’я України, Черкаській обласній військовій адміністрації та обласній раді. Ці автомобілі – це великий вклад у розвиток медицини нашої області. Адже ми знаємо, що вчасно надана медична допомога – це насамперед врятовані життя людей», – підсумовує Ірина Назарок.