Унікальне медобладнання викрадене з Маріуполя рашисти завезли в окупований Донецьк, фото

13:21, 26.05.2022
Унікальне медобладнання викрадене з Маріуполя рашисти завезли в окупований Донецьк, фото

Цинічна кацапська наволоч спершу краде, а потім "дарує" ("Российское общество хирургов - коллегам Донбаса")

Окупаційні війська рф викрали із Маріуполя чергову партію хірургічного обладнання та відправили його до окупованого Донецька, як нібито допомогу від Росії.

 

Як інформує УМ, про це 26 травня у своєму Telegram-каналі розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

 

“В Донецьк в хірургічне відділення клініки Калініна завезли чергову партію хірургічного обладнання, вкрадену з маріупольської лікарні №1. Цього разу для анестезії. Обладнання унікальне і було придано Маріуполем у 2021 році за декілька мільйонів гривень”, – розповів Анрющенко.

 

 

Він також звернув увагу, що вкрадене обладнання передали нібито, від партіє “Єдина Росія.

 

Звісно все вкрадене знов загорнуто в подарункову обгортку “Єдиної Росії”. Ніколи не було і от знов. Що тут скажеш – Донецьк має дякувати платникам податків Маріуполя за значне покращення медичного сервісу”, – наголосив  радник міського голови Маріуполя.

 

Зазначимо, що у зруйнованому Маріуполі зростає ризик епідемії: необхідна нова хвиля евакуації.

 

До слова, російські окупанти в Маріуполі ввели одноразові перепустки для пересування містом. Для їхнього отримання треба записуватися в чергу.

 

Нагадаємо, стали відомі імена та прізвища зрадників, які очолили ворожу комендатуру у десяти населених пунктах навколо Маріуполя.

 

Також у Маріуполі росіяни крадуть українські майно й цінності в галузі водопостачання, електроенергетики та транспорту “для націоналізації”.

 

Як стало відомо раніше, у Маріуполі російські окупанти намагаються відновити роботу порту: це єдиний шлях вивезення вкраденого металу.

 

Додамо, росіяни хочуть купити маріупольців: містянам пропонують за гроші дати “свідчення” про “звірства ЗСУ”.

 

Як повідомляла УМ, обмінювати українських військовополонених захисників Маріуполя  будуть лише після "вироку" російського суду – категорично заявили в кремлі.