Прем´єр Словаччини про війну в Україні: наша країна буде наступною

15:28, 25.05.2022
Прем´єр Словаччини про війну в Україні: наша країна буде наступною

Словаччина схвильована, що бойові дії росія може розгорнути і на їхній території

Прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер вважає, якщо у випадку москва переможе війну в Україні, наступні воєнні дії росія може розпочати у його країні.
 
Як інформує Україна молода, про це  Хегер зазначив під час виступу на Всесвітньому економічному форумі у Давосі, повідомляє CNN.
 
«Якщо Україна зазнає невдачі, наступною буде Словаччина. Вони (Україна – CNN) мають перемогти», – заявив Хегер.
 
Прем'єр також розкритикував членів Євросоюзу за те, що вони надто покладаються на російські енергоносії – він закликав лідерів перестати йти на компроміс зі своїми принципами у відносинах із росією.
 
«Ми надто довго обмінювали наші цінності на дешевий газ та нафту. Компроміс із путіним спричинив війну в Україні. Українці проливають свою кров за наші цінності», – сказав Хегер.
 
Нагадаємо, у РНБО вважають, що Литва стане наступною країною, яку захоче захопити росія у разі її перемоги у війні проти України.
 
На думку американського дипломата Роберта Пірсона, путін хоче повернутися до кордонів імперської росії та зміцнити свою військову присутність якнайдалі на захід. Його наступними жертвами можуть бути Естонія, Латвія, Литва, Польща, Словаччина, Угорщина, Румунія, Болгарія та Молдова.
 
Водночас американський учений вважає, що путін може розпочати війну проти Грузії для того, щоб здобути швидку перемогу та зберегти репутацію на тлі невдач в Україні.
 
Як повідомляла УМ, Європа продовжує купувати газ та нафту у росії, таким чином фінансуючи кремль на жорстоку кровопролитну війну проти України.