Велика Британія надасть ЗСУ артилерію та протикорабельні ракети

16:42, 20.05.2022
Велика Британія надасть ЗСУ артилерію та протикорабельні ракети

Британія вірить у перемогу України і своєю допомогою наближає її

Велика Британія офіційно повідомила, що для боротьби з ворогом надасть Україні далекобійну артилерію і протикорабельні ракети і безпілотники. Це буде додаткове озброєння поверх раніше оприлюдненої додаткової допомоги в розмірі 1,3 млрд фунтів.
 
Як інформує Україна молода, про це йдеться на урядовому сайті Великобританії. 
 
Там зазначається, що президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном, в ході якої сторони обговорили військову підтримку України і глобальну продовольчу безпеку.
 
Зазначається, що дане озброєння буде виділено поверх додаткової допомоги в розмірі 1,3 млрд фунтів, про яку стало відомо нещодавно.
 
Крім цього, Джонсон в черговий раз відзначив «безмежний захват відважними захисниками Маріуполя» і закликав Росію гідно ставитися до будь-яких військовополонених.
 
Зеленський і Джонсон обговорили також блокування Росією чорноморських портів України, що тягне за собою зростання цін на продукти харчування в країнах, що розвиваються. Лідери країн розглянули варіанти відкриття важливих морських і наземних шляхів постачання українських зернових запасів і зобов'язалися почати термінову роботу над наступними кроками.
 
Як повідомляла УМ, британський уряд передасть  українським військовим найкращі броньовані установки Stormer  для запуску ракет Starstreak для ефективної боротьби з ворогом.