Путіна треба примусити до миру - Шольц

14:55, 19.05.2022
Путіна треба примусити до миру - Шольц

Шольц зазначив, що необхідно для того, щоб путін сів за стіл мирних переговорів

Канцлер Німеччини Олаф Шольц наголосив, що у всіх є одна спільна мета: Росія не має виграти цю війну, а Україна повинна вижити. Для того аби Путін перейшов до мирних переговорів і перестав диктувати свої умови миру, потрібно посилити обороноздатність України. 
 
Як інформує Україна молода, про це він заявив у спеціальному виступі у Бундестазі, пише Bild.
 
«Путін, як і раніше, вважає, що може бомбити і диктувати мир. Але він помиляється. Так само як він помилявся щодо рішучості українців та єдності наших союзів. Тому що українці цього не приймають, і ми також», – сказав Шольц.
 
Канцлер заявив, що тільки коли Путін зрозуміє, що не може зламати обороноздатність України, він буде готовий серйозно вести мирні переговори, і для цього важливо посилити військову допомогу Києву.
 
Шольц захищав позицію уряду Німеччини про підтримку України «в тому числі у постачанні озброєнь, включаючи важку техніку» – навіть якщо одні вважають, що «підтримка не заходить досить далеко», а інші, що «надто далеко».
 
«У нас у всіх одна спільна мета: Росія не має виграти цю війну. Україна має вижити», – додав він.
 
Шольц зазначив, що федеральний уряд надає Україні військову підтримку, «обдуману, виважену та ретельно скоординовану на міжнародному рівні».
 
Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський та канцлер Федеративної республіки Німеччина Олаф Шольц обговорили ситуацію на фронті, продовження тиску на РФ, посилення санкцій, перспективи досягнення миру. Зеленський заявив, що перемовини були продуктивними.