Міноборони окупантів заявило про вихід із «Азовсталі» понад 1700 українських військових

12:19, 19.05.2022
Міноборони окупантів заявило про вихід із «Азовсталі» понад 1700 українських військових

Офіційний представник міноборони РФ Ігор Конашенков зробив гучну заяву.

Міністерство оборони Росії заявило, що минулої доби з підземель заводу "Азовсталь" у Маріуполі вийшов ще 771 український військовий. Усього ж з 16 травня евакуювалися 1730 людей.

 

Як інформує УМ, про це 19 травня повідомив офіційний представник міноборони РФ Ігор Конашенков.

 

«Минулої доби на заблокованому металургійному комбінаті «Азовсталь» у Маріуполі в полон здався 771 бойовик. Усього з 16 травня в полон здалися 1730 бойовиків, зокрема 80 поранених», - заявив Ігор Конашенков.

 

Він стверджує, що всім, хто потребує стаціонарного лікування, надають таку допомогу в медустановах у Новоазовську та Донецьку.

 

Наголосимо, що процедура евакуації українських захисників з території комбінату «Азовсталь» розпочалась 16 травня. На разі процес ще триває і його деталі публічно не коментують.

 

В Росії інформація про плани обміну українських військових викликала хвилю обурення та закликів до агресивних дій проти українців.

 

Однак заступниця міністра оборони Ганна Маляр зазначила, що російські заяви щодо захисників із "Азовсталі" слід сприймати, як політичні та націлені на внутрішнього російського споживачів.

 

Як повідомляла УМ, російські загарбники планують знести металургійний комбінат «Азовсталь» у Маріуполі.