Російські війська знову вдарили ракетами по Одещині, Миколаївщині та Криворіжжі, є багато поранених

13:53, 16.05.2022
Російські війська знову вдарили ракетами по Одещині, Миколаївщині  та Криворіжжі, є багато поранених

Російські агресори на Одещині зруйнували одну з туристичних баз

Російські окупанти  завдали ракетного удару по Білгород-Дністровському району Одеської області.
 
Ракета, запущена ворогом із літака, зруйнувала базу відпочинку та пошкодила один автомобіль. Внаслідок обстрілу тяжких  поранень зазнала маленька дитина, також постраждали троє дорослих. На місці спалахнула пожежа.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба ДСНС.
 
«Рятувальники ліквідують наслідки ракетного удару по Одеській області. Внаслідок влучання крилатої ракети сталася руйнація будівель туристичної інфраструктури та пожежа, яку ліквідували пожежники»,- йдеться у повідомленні.
 
У ньому уточнюється, що внаслідок обстрілу постраждали чотири особи, з них одна дитина, пошкоджено легковий автомобіль.
 
«Від ДСНС залучалися дві одиниці техніки та п'ятеро рятувальників, від місцевої пожежної команди Кароліно-Бугазу одна одиниця техніки і дві особи особового складу»,- підсумували в Держслужбі.
 
Також внаслідок кількох ворожих «прильотів» 15 людей зазнали поранень на Миколаївщині. Дітей серед постраждалих немає.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомилаголова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва в Telegram.
 
«Більшість поранених - цивільні особи. Усіх постраждалих доправили в медичні заклади області, де їм нададуть допомогу. Велика подяка й шана нашим лікарям, які цілодобово й самовіддано рятують життя і здоров'я миколаївців. Усім якнайшвидшого одужання»,- написала вона.
 
На сьогоднішній ранок у миколаївських лікарнях перебувають 168 громадян, які постраждали від атак окупантів в області.
 
Війська рф останнім часом посилили обстріли Криворіжжя.
 
Про це повідомив на брифінгу голова Дніпропетровської обласної ради, заступник голови Ради оборони області Микола Лукашук.
 
За його словами, села Зеленодольської, Широківської та частково Апостолівської громад обстрілюють із мінометів, ствольної артилерії та «Градів».
 
Зеленодольська і Широківська громади офіційно визнані такими, що постраждали від російської агресії. З них у безпечніші місця евакуювалося майже 14 тисяч людей.
 
Як розповів Лукашук, разом із тим Дніпропетровщина продовжує приймати внутрішньо переміщених осіб. Наразі таких офіційно зареєстрованих – 225 тисяч. Це люди з сусідніх областей – Донецької, Харківської, Херсонської.
 
Раніше Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що з початку повномасштабної війни війська Російської Федерації випустили по Дніпропетровщині понад 140 ракет, загинули 17 людей. Пошкоджено більш ніж 300 будівель.
 
Як повідомляла УМ, російські  загарбники 9 травня вдарили по Одесі чотирма крилатими ракетами типу «Онікс». Запустили ракети росіяни з тимчасово окупованого Криму.