Захисники «Азовсталі» подякували Kalush Orchestra за підтримку на Євробачені

09:34, 15.05.2022
Захисники «Азовсталі» подякували Kalush Orchestra за підтримку на Євробачені

Росіяни випалюють українських захисників «Азовсталі».

У багатостраждальному Маріуполі російські загарбники почали застосовувати проти українських бійців, які тримають оборону на заводі «Азовсталь», запалювальні снаряди.

 

Як інформує УМ, про це 15 травня повідомляє у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

 

«Вчора окупанти вперше застосували проти Захисників Маріуполя запалювальні або фосфорні бомби (висновок залишимо спеціалістам). Самі окупанти стверджують, що було застосовано запалювальні снаряди 9М22С з термітними шарами. Температура горіння близько 2-2,5 тис. градусів за Цельсієм. Горіння зупинити майже неможливо», - зазначив він.

 

Додамо, що полк «Азов» подякував українському гурту Kalush Orchestra за підтримку зі сцени міжнародного конкурсу Євробачення 2022. (Гурт Kalush Orchestra, який представляв Україну на пісенному конкурсі Євробачення 2022 в італійському Турині, одразу після свого виступу пізно увечері 14 травня закликав врятувати захисників заводу "Азовсталь" та Маріуполя. Все це транслювалося у прямому ефірі конкурсу на багато країн світу).

 

Нагадаємо, що в укриттях заблокованого заводу перебувають близько 600 тяжкопоранених бійців, яким через відсутність медикаментів і брак медиків не можуть надати належну допомогу. Територію меткомбінату постійно обстрілюють з усіх видів озброєння та намагаються штурмувати.

 

Україна долучає низку країн світу, серед яких Ізраїль, Швейцарія, Туреччина, Фінляндія, до процесу переговорів з росією щодо визволення військових з комбінату «Азовсталь» у Маріуполі.

 

Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявляла, що спецоперація з евакуації з «Азовсталі» розпочнеться з порятунку тяжкопоранених військовослужбовців та відбуватиметься в кілька етапів.

 

Раніше Україна запропонувала росії обміняти тяжкопоранених бійців з «Азовсталі» на полонених росіян.

 

Як повідомляла УМ, український гурт Kalush Orchestra здобув перемогу у фіналі Євробачення-2022 в ніч на неділю, 15 травня.