Роман Грибов зі Зміїного підписав тираж марок і конвертів з «кораблем» для аукціону

21:19, 13.05.2022
Роман Грибов зі Зміїного підписав тираж марок і конвертів з «кораблем» для аукціону

Марки з «російським кораблем» з підписом Романа Грибова (у центрі) допоможуть українським захисникам далі бити ворога. (Фото надане Черкаською обларадою)

Уродженець Золотоноші Роман Грибов, український прикордонник із острова Зміїний, який став відомим у світі, коли відважно послав руський воєнний корабель у відомому тепер у всьому світі напрямку, взяв участь у благодійній акції в Черкасах.

 

Про це «Україні молодій» повідомили в Черкаській обласній раді.  

У межах цієї акції депутат обласної ради Вадим Гайович,  земляк і хороший знайомий українського героя, викупив тираж марок і конвертів «Укрпошти» із відомим російським кораблем,  розповідають у Черкаській облраді.  Роман Грибов їх підписав.

 

«Тож тепер ці марки продадуть на міжнародному аукціоні, а за виручені кошти придбають техніку й амуніцію для ЗСУ», – наголошують у Черкаській обласній раді.

 

Марка «Руський воєнний корабель, іді…», яку «Укрпошта» випустила 12 квітня, стала колекційною, за нею стояли в чергах не лише філателісти.  До того на національний конкурс ілюстрацій для майбутньої марки поштовики отримали від художників 500 листів з ескізами.

 

Спочатку обрали з них  20 найвдаліших. Серед них переміг малюнок українського художника Бориса Гроха. Коли марка вийшла у світ - за 5 днів розпродали 500 тисяч марок.

 

Цікаво, що наступного дня після випуску марки наші захисники  втопили у Чорному морі крейсер "Москва", який пропонував захисникам Зміїного здатися і був пославний… у пекло.

 

Гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський розповідає, що зустрівся з Головнокомандувачем ВМС, віце-адміралом Олексієм  Неїжпапою та подарував йому та хлопцям, які допомогли з кораблем, ті марки, які вони зробили мега популярними.

 

«Ми готуємо запуск нової марки «Корабель ВСЬО» з купоном та зображенням першої «Корабель НА», ну щоб була закінчена серія. Плануємо ретельно, готуємо різні канали продажу, доставимо у максимально можливу кількість наших відділень, щоб було комфортно та зручно всім купити», – обіцяє Ігор Смілянський, хоча вірять цьому не всі. Друга марка з актуальним статусом корабля має вийти тиражем 5 млн примірників.

 

«Орієнтовно вона побачить світ в  середині травня, про дату запуску повідомимо додатково. Ми одразу зробимо певне обмеження, щоб мінімізувати можливі спекуляції і більше людей могли отримати марки», –  повідомляє Ігор Смілянський, дякуючи усім за активність та філателістичний бум.

 

На аукціонах в інтернеті марки «з руським кораблем» продають в рази дорожче. У соціальних мережах є навіть пропозиції від 9 до 16 тисяч гривень. А один з українських користувачів, і це була поки що найдорожча пропозиція, в середині квітня просив за конверт та марку з кораблем 1999 доларів.